Admin
Administrator
|
Erstellt: 13.03.12, 00:43 Betreff: Re: etwas übersetzten |
|
|
Schade, dass Dir nun doch niemand mehr geholfen hat. Ich hatte eigentlich gedacht und gehofft, dass wenigstens einige stückchenweise übersetzen, weil es doch hieß, man könne es sich aufteilen. Ich habe einen Großteil versucht zu übersetzen. Hier mal meine Übersetzung (falls es noch nicht zu spät ist, könnte ja vielleicht noch jemand den Rest aus der Mitte übernehmen...eine Liebeserklärung kann man schließlich an jedem x beliebigen Tag überreichen und derjenige sollte sich freuen ):
Shpirti im ti je me e rrendesishme per mua se cdo gje tjeter ne kete bote! Sepse ti je dashuria ime e jetes, bebush! Nje vit me perpara ne u bashkuam bashke! Qe kur fillova te te njof ty jeta ime eshte bere nje realitet i vertete! Qe ne kete dite une e jam njeriu me i lumtur ne gjithe boten. Dashuria ime per ty po rritet me shume dite per dite dhe zemra ime nuk do te pushi kurre se rrahuri dashurin time per ty. Sepse une do te dua ty perjetesisht pa limit, ti me ke dhene shume fuqi, guxim dhe mbeshtetje dhe ke qene gjithmone aty per mua edhe ne keto kohera te veshtira! Te falenderoj nga brendesia e zemres sime bebushi im! Une jam dhe do te jem aty per ty gjithmone, ne dite te bukura dhe ne dite te veshtira per te inkurajuar njeri tjetrin qe te kemi nje jete te sukseseshme ne dashurine tone! Koha me ty eshte unike dhe shume klohe e adhurueshme, kur jam me ty deshiroj gjithmone qe ora mos te levis por te ndaloi, por perseri jam shume i gezuar qe koha ecen bashke me ty, dhe jetojme jeten te lumtur perkrahe njeri tjetrit. !Imagjino si do te ishte jeta ime pa ty nje dicka boshe, ti je plotesimi i dashurise sime dhe jetes time! Ti je femra qe ploteson pjesen tjeter te zemres sime, sepse njeriu ka zemer perngjysem kurse ti je pjesa tjeter e plotesimit te saj, vetem ti mund te me te lumtur dhe te buzqesh gjithmone vogelushe! Qe kur kam filluar te te njof une ndihem shume i lumtur dhe jeta ime ka ndryshuar pasi shpresa per ne te dy rritet dita dites. Nuk ka me hidherim ne jeten time qe kur te kame njohur ty. Ne kemi kaluar kaq shume ne kete vit shpirti im, koha me ty eshte me te vertete e bukur, interesante, romantike, unike dhe e shkelqyer. Dicka qe me pelqen me shume eshte nese ne jemi ne "Murten" sepse me ty eshte shume e bukur dhe te jemi si zogjte shtegetare qe levizin te lumtur afer dhe rreth detit. Une jetoj vetem per te dashuruar ty zemer! Une dua te te them qe nuk mundem te jetoj me pa ty! Ti je drita ime ne cdo kohe te dites dhe nates, pa ty do te isha si nje nate pa hene, ti je engjelli im, vetem ti mundem te me besh te lumtur! Dashuria ime per ty eshte i pafund zemer! Shpirt, lidhja jone eshte me shume se vetem nje lidhje, per mua eshte fat, dhe dicka qe me ka ardhur si dhurat qe te te kam njohur ty, dashuria jone eshte si nje novele dashurie, une do te mbaj dhe dashuroj ty per gjithmone dhe pafund, sepse ti je bebushia im, ti je dashuria ime e madhe dhe ska dashuri tjeter ne kete bote si dashuria ime per ty!! Une te dua ty me shume se gjithcka tjeter ne kete bote, engjelli im i arte, ti je personi me unik ne kete bote dhe pa ty kjo bote do te ishte nje hic. Ska asgje me te cmushme ne kete bote qe mund te te arrij ty.....
Ich habe nicht alles übersetzt und manche Dinge so geändert, damit sie sich vielleicht etwas besser anhören. Da Du ja sagtest, Du verstehst Albanisch, wirst Du ja sicherlich alles verstehen, was geschrieben steht und kannst es abändern, falls es Dir nicht gefällt.
____________________ Next time the devil tells you "You're stupid" say "No, you're stupid - ...I'm going to heaven, you ain't getting in". ~Joyce Meyer~
[editiert: 13.03.12, 00:46 von Admin]
|
|