Beograde najlepsi Grade
Beograd
je glavni Gard bivse Jugoslavie a sadasnje Srbije i Crne Gore!
 
You are not logged in.
LoginLogin Join for freeJoin for free
MessagesMessages MembersMembers SearchSearch HelpHelp StatStatistics
VotesVotes FilesFiles CalendarCalendar BookmarksBookmarks
posna jela

First   Previous   Next   Last
Author Message
acabg
Experte


Messages: 234
Location: Beograd


New PostCreated: 2005-03-19, 12:21 PM CET  Subject:  posna jela  print  print thread  recommend

                                                   RIBLJA CORBA

1 kg sitne recne ribe, 1 kg somovine ili sarana, 4 velike glavice crnog luka, 1paprika babura, 1 ljuta papricica, so, biber, aleva paprika, ulje, 1 kasika brasna.

Ociscenu sitnu ribu, luk secen na rebarca i paprike naliti hladnom vodom i kuvati 20 minuta. U drugom loncu napraviti zaprsku od ulja, brasna, i aleve paprike pa u nju procediti corbu u kojoj se kuvala riba. U tu praznu corbu dodati sarana ili somovinu secenu na krupnije komade. Posoliti, pobiberiti, dodati sirceta i kuvati dok riba ne omeksa. Pred iznosenje dodati kockice prepecenog hleba.





back to top
Show user's profile Send private message to this member Send YIM message to this member
acabg
Experte


Messages: 234
Location: Beograd


New PostCreated: 2005-03-19, 12:23 PM CET  Subject: PARADJZ CORBA  print  recommend

500 gr paradajza, 1 glavica crnog luka, 2 cena belog luka, 1 supena kasika ulja, 1 list lorbera, so, biber, malo ruzmarina, celerovo lisce.

Paradajz na kratko staviti u vrelu vodu da se lakse oljusti a zatim ga isecite na kockice. Sve sastojke za corbu stavite u lonac sa hladnom vodom. Corbu kuvati 30 minuta. Pred serviranje spustiti kockice preprzenog hleba i posuti seckanim listom celera.





back to top
Show user's profile Send private message to this member Send YIM message to this member
acabg
Experte


Messages: 234
Location: Beograd


New PostCreated: 2005-03-19, 12:25 PM CET  Subject: POSNA SARMA OD KISELOG KUPUSA  print  recommend

glavica kiselog kupusa, 4-5 glavica crnog luka, pirinac, aleva paprika, mleveni biber, 100 gr mlevenih oraha, tuca paprika, lorber, brasno, ulje

ZA 6 OSOBA: Uzeti glavicu kiselog kupusa, otprilike 2 kg ili dve manje glavice. Odvojiti listove od glavice i ostaviti debelu zilu u sredini lista. Ukoliko je kupus prekiseo ili preslan oprati ga u 2-3 vode.

NADEV ZA SARMU: 4-5 glavica crnog luka sitno iseci i prziti na vrelom ulju. Luk posoliti ali ne mnogo vodeci racuna koliko je slan kupus. Kad je luk isprzen dodati jednu solju od bele kafe otrebljenog i opranog pirinca da se i on sa lukom isprzi. Mesati da ne zagori. Dodati kasicicu aleve paprike i jos malo proprziti pa skinuti sa vatre. Zatim dodati 10 gr mlevenog bibera i 100 gr mlevenih oraha i ukoliko volite ljuto dodajte i tucane paprike.

List kupusa staviti na dlan leve ruke. Na sredinu lista staviti ravnu kasiku nadeva, previti uzduznu stranu lista ali tako da dodje do sredine lista. To isto uciniti i sa drugom stranom a zatim list, pocevsi od donje strane uvijati do vrha.

Sarmu je najbolje kuvati u zemljanoj serpi ili bar u serpi sa debelim dnom. Na dno serpe staviti ulje, preko list kupusa a zatim red sarme u krug.Sarme pokriti celim listovima kupusa, staviti izmedju 2-3 lista lorbera i nekoliko zrna bibera. Naliti toplom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri dok kupus ne omeksa povremeno dolivajuci po malo tople vode. Na kraju staviti u tiganj 2-3 kasike ulja, kad se ugreje dodati 1 kasiku brasna i prziti dok ne porumeni. Dodati kasicicu aleve paprike pa zaprsku izruciti preko sarme. Ostaviti da se jos malo prokrcka.







Attachment:

meny09.jpg (20 kByte, 140 x 194 pixels)
save

back to top
Show user's profile Send private message to this member Send YIM message to this member
acabg
Experte


Messages: 234
Location: Beograd


New PostCreated: 2005-03-19, 12:27 PM CET  Subject: PASULJ PREBRANAC  print  recommend

½ pasulja tetovca, 2 ½ kg crnog luka, 1 l ulja, aleva paprika, biber u zrnu i mleveni, so.

Otrebiti, oprati, naliti vodom i pristaviti da se kuva ½ kg pasulja tetovca. Prvu vodu u kojoj se pasulj kuvao treba prosuti, pa zatim pasulj naliti drugom toplom vodom i staviti unutra 4-5 glavica sitno seckanog crnog luka da se u pasulju potpuno raskuva. Povremeno dolivati po malo vode i kad je potpuno mekan skloniti sa vatre.

Ocistiti oko 2 kg crnog luka i sitno iseckati. Zagrejati 1 l ulja i spustiti luk da se potpuno isprzi, dodati kasicicu aleve paprike, pa skinuti sa sporeta.

U serpu redjati: jedan red posoljenog i pobiberenog pasulja, zatim red isprzenog luka koji treba ravnomerno rasporediti po pasulju. Naizmenicno redjati do vrha serpe ali tako da na kraju bude pasulj. Utisnuti nekoliko listova lorbera u pasulj i po ukusu jos bibera u zrnu. Tako pripremljen pasulj zapeci u rerni na tihoj vatri oko ½ sata. Moze se sluziti hladan ili topao.





back to top
Show user's profile Send private message to this member Send YIM message to this member
Sortierung ändern:  
First   Previous   Next   Last
Page 1 of 1
Go to:   
Search

powered by carookee.com - group communication for you

Design © trevorj