cheshmgir2020
Stammgast
Beiträge: 24
|
Erstellt: 11.08.20, 09:28 Betreff: خانه و آشپزخانه 1
drucken
weiterempfehlen
|
|
|
خانه و آشپزخانه 1 7 نکته مهم درباره ظروف تفلون نـکـتـههـای نـچـســب عمر ظروف تفلون در سال 1938 میلادی شرکت آمریکایی دوپونت مادهای پلیمری به نام پلیتترافلئورواتیلن را با نام تجاری تفلون معرفی و به بازار عرضه کرد. این ماده نوعی پوشش نچسب و عایق الكتریسیته بود که هم مقاومت حرارتی بالا و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها
و بازها داشت.
از آنجا که میان تمامی پوششهای موجود، تفلون از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار بود، از آن در ظروف استفاده شد. اداره نظارت بر غذا و داروی آمریكا هم تفلون را بهعنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده و با این وجود، محققان درباره
استفاده از این ظروف هشدار دادهاند؛ بهطوری که اگر دقت کنید میبینید تا به حال، پشت سر هیچ ظرفی این همه حرف و حدیث نبوده است! ظروف تفلون از آلودگی محیط زیست گرفته تا سرطانزایی به هر چیزی متهم شدهاند اما جالب اینجاست كه هنوز هم از
پرفروشترین ظروف پختوپز به شمار میروند.
اگر شما هم گاهی از این ظروف استفاده میکنید، این7 نکته را به خاطر بسپارید.
به علامت استاندارد توجه کنید: هنگام خرید قابلمه تفلون حتما به علامت استاندارد ملی توجه کنید و به دلیل پایین بودن قیمت، انواع غیراستاندارد را انتخاب نکنید. فقط ظروفی كه در كارخانههایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید میشوند، استاندارد
هستند. طرز استفاده از ظروف تفلون شعله اجاق گاز را زیاد نکنید: وقتی ظروف تلفون روی شعله آتش در دمای بالاتر از 260 درجه سانتیگراد حرارت داده شوند از لایه نچسبشان، گازی آزاد میشود که سمی و آزاردهنده است. مطالعات و تجربیات زیادی در زمینه آسیب حیوانات در اثر استنشاق
بخارهای حاصل از گرم شدن تفلون وجود دارد و تحقیقات ثابت کرده است که در اثر تجزیه لایه پوشاننده این نوع ظروف 15 نوع بخار سمی و سرطانزا ایجاد میشود. این مواد برای پرندگان سمی است و میتواند در انسان حالتهایی شبیه به آنفلوآنزا مانند احساس
کسالت،سر گیجه و درد عضلانی ایجاد کند.
از قاشقهای مناسب استفاده کنید: برای پیشگیری از ایجاد خش و خراش و جلوگیری از آسیب دیدن پوشش سطح داخلی ظروف تفلون قاشقهای تیز را به کف ظرف نکشید و هنگام پختوپز تنها از قاشقهای چوبی و پلاستیکی که گوشههای تیز ندارند استفاده کنید.
غذای بچهها را در تفلون نپزید: بهتر است تا حد امکان استفاده از ظروف تفلون را محدود کنید و برای تهیه غذاهای مایع مانند سوپ و جوشاندن شیر که نیازی به خاصیت نچسب بودن این ظروف ندارید از آنها استفاده نکنید و غذای بچهها را هم در این ظروف نپزید.
این ظروف را با ابر نرم بشویید: ظروف تفلون را با ابر نرم بشویید تا خراش برندارند. برای شستن این ظروف از اسفنج زبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید چون با این کار پوشش داخلی ظرف آسیب میبیند و احتمال آزاد شدن مواد سمی آن افزایش مییابد. اولین استفاده از قابلمه تفلون
خشدارها را دور بیندازید: از ظروف تفلونی که دچار آسیب شدهاند و در اثر شستوشو یا کشیدن قاشق خراشهایی در آنها ایجاد شده است به هیچ وجه استفاده نکنید. احتمال ورود مواد زیانآور به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پختوپز آسیب دیدهاند، بیشتر
است.
ظروف تفلون را تعمیر نکنید: به هیچ وقت برای صرفهجویی در اقتصاد خانواده ظروف تفلون را بازسازی نکنید. نوع ماده مصرفی و شیوه کار واحدهای بازسازی ظروف تفلون مورد تایید وزارت بهداشت نیست. بررسیهای آزمایشگاهی روی موشها نشان داده است که
بازسازی غیربهداشتی ظروف و حتی استفاده از ظروفی که در کارخانههای بدون پروانه وزارت بهداشت و استاندارد ملی ایران ساخته میشود، میتواند بیماریهای خطرناکی مانند سرطان کبد، بیضه، پستان و پانکراس را در پی داشته باشد.
با انواع ترازو وزن کشی خانگی و ویژگی های هر کدام آشنا شوید ترازو دیجیتالی از کجا ترازو وزن کشی بخرم ترازوهای دیجیتالی از باطری (قلمی و یا سکه ای تغذیه می کنند. ترازوهای دیجیتالی در مقایسه با ترازوهای عقربه ای، دقت بسیار بالاتری دارند و همین دقت بالاتر باعث شده است که این نوع از ترازوها بتوانند سهم عمده ای از بازار ا به خود اختصاص دهند. دقت
اکثر این نوع ترازوها در اکثر موارد ۱۰۰ گرم و در برخی موارد ۵۰ گرم می باشد. البته دقت ۵۰ گرم در این نوع ترازوها به این معنا نیست که با استفاده از این ترازوها می توانید مواد ۵۰ گرمی را نیز وزن کنید. ترازهای دیجیتالی، عمدتاً برای وزن کشی بزرگسالان
طراحی شده و برای وزن کردن مواد غذایی و نوزادان مناسب نمی باشند. گونه ای از ترازوهای دیجیتالی با عنوان ترازوهای تشخیصی در بازار وجود دارد که مجهز به برخی آپشن های کاربردی برای بسیاری از افراد هستند. ازجمله این آپشن ها می توانیم به شاخص
توده بدنی، نشان دادن چربی ماهیچه، تراکم استخوان و تراکم آب داخل ماهیچه اشاره کنیم. شاخص توده بدنی، سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد یک فرد است. در واقع شاخص توده بدنی، ابزاری مناسب است تا سلامت وزن فرد با توجه به قد او تخمین زده شود.
البته اعدادی که در ارتباط با این فاکتورها ارائه می شود، حدودی بوده و خیلی دقیق نمی باشد. برند دستگاه نیز در دقت اندازه گیری بی تأثیر نیست. سعی کنید از اول تا آخر دوره برنامه رژیم غذایی و یا ورزشی خود، شاخص های اشاره شده را با همان دستگاهی
اندازه بگیرید که ابتدای ماه اندازه گرفته اید.
ترازو عقربه ای با وجود ترازوهای دیجیتالی، ترازهای عقربه ای هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند. مهم ترین مزیت ترازوهای عقربه ای نسبت به ترازوهای دیجیتالی این است که این نوع ترازوها از استحکام بیشتری برخودار هستند. همان طور که در مورد ترازوهای دیجیتالی
نیز گفته شد، ترازوهای عقربه ای در مقایسه با ترازوهای دیجیتالی، دقت کمتری دارند. دقت اندازه گیری ترازوهای عقربه ای چیزی در حدود یک کیلوگرم می باشد. اگر دقت اندازه گیری در سطح گرم برایتان مهم نیست، می توانید با خیال راحت ترازوی عقربه ای
خریداری کنید.
بند رخت جنس بند رخت جنس بند رخت باید طوری باشد که هم سبک بوده و هم در برابر پوسیدگی و نم مقاوم باشد. بیشتر رختآویزهای موجود در بازار از جنس پلاستیک ساخته شده و یا این که جنسشان فلزی و از استیل نازک یا توخالی است. البته نمونههایی هم وجود دارد که از فلز آلومینیوم
در ساختشان بهره گرفته شده یا روکش ضد زنگ و طلایی رنگ دارند. در هر حال اگر رخت آویز از مواد مرغوبساخته شده باشد، نگرانی بابت طول عمر آن نخواهید داشت. انواع بند رخت آپارتمانی میزان وزن قابل تحمل بند رخت بندرخت علاوه بر این که وزن لباسهای خیس را تحمل میکند، باید در برابر وزن خودش نیز مقاوم باشد. پس باید بندرختی انتخاب کنید که به خودی خود سبک بوده که در برابر وزن اضافی لباسها دفرمه نشده و از حالت اولیه خود خارج نشود. این احتمال نیز وجود دارد
که در شرایطی مانند طوفان یا بارانهای ناگهانی شما مجبور شوید رخت آویز را با لباسهای خیس حمل کنید که اگر وزن آنها بالا باشد، فشار زیادی به شما خواهد آمد.
|
|